Dolce

Det slog mej just att jag inte har lagt upp någon bild av Dolce .





Tandläkarbesök

Sådär annars i torsdags var jag till tandläkaren . Hatar !
Vill helst inte gå till tandläkaren men de måste ju göras . .
Ja lyckas alltid ha hål då jag ska till tandläkaren .. Vilket jag även denna gång lyckades med. Tror jag har varit en enda gång till tandläkaren då jag int har haft några hål.
Två småå små hål hittade hon denhär gången .. Eller egentligen var de väl tre . Men hon lagade inte sista nå för de va så litet . ( sådan tandläkare har vi här .. )
Ett av hålen satt mellan tänderna .. Jeeij ! Deeee to sjukt . Eller ja kände inte så mycket eftersom hon la en massa kilar mellan tänderna och någon metall liknande skruva-fast-runt-tanden sak så jag kände bara hur tänderna pessades i från varandra .
Undvik hål mellan tänderna gott folk ! :D

Äntligen Fredag ??

Skolveckan är äntligen avklarad. Men vet inte om det är så lockande med helg.
Helgen går ändå såå fort så man hinner int ändå göra någonting av det man hade tänkt göra ..

I alla fall saker som ska göras färdigt till nästa vecka är finska grupparbetet som ska skickas in på söndagen .. Och sedan börja öva för presentationen som är på onsdag .. Ännu ska jag läsa på finska provet, filosofi provet, matte provet , hinna vara närvös inför volleyboll matcherna, festa loss på 18 års fest, städa mitt rum ( ska försöka få bort alla julsakerna ; så de inte går som förra året så några satt kvar till midsommaren (A) ), göra en massa läxor och försöka njuta av att det är helg ..  
Önska mej lycka till . :D


Båda föräldrarna på sjukhuset

Vilken morgon ..
Vaknade upp imorse då mamma kom å frågade var febertermometern var .. Visade och sedan försökte jag se vad klockan var. . Trodde först jag hade försovit mej , för hon brukar alltid komma och väcka mej vid 8 då i så fall . .
Men klockan var ju bara 6 . . Fast vid ett annat ögonblick var den halv 8 .. Å sedan var den kvart över 7 .. Trött och halvvaken var jag , för klockan den hoppa fram å tibaka . :P Till slut var den då 6 då ja vaknade och 7 då jag klev upp .
I alla fall så hade mamma fått så sjukt i magen att hon hade ringt ambulansen ..
Visste att hon had fari hem igår från arbetet och mått dåligt . . Så trodde de var magafari . Men de slutade aldrig , så på morgonen ringde hon ambulansen och åkte in ..
Mamma var där hela dagen och de tog en massa prover .. Men hittade ingenting . Yllätys ... Så hon fick en massa mediciner med hem . Läkarna tror de e nån sorts inflamation nuu nånstans .. Så nu väntar vi å ser . .

Pappa är ännu kvar på sjukhuset . Allt hade gått jätte bra , och går fortfarande bra . Så imorgon får han komma hem . Om ingenting händer nu så där plötsligt . :)


Pappsen på operation

Annars idag så vaknade jag av ett meddelande från pappa . Han åkte då in till sjukhuset för operation .
Inget allvarligt inte . Men han har nu bestämt sej för att operera magsäcken .
Allt hade gått bra . :) Så nu e de bara att vänta och se vad som händer . :)

Kopplingen älskar mej !

Efter skolan for jag och två andra till Vasa , eftersom vi skulle ha stadskörning .
Å bara för att jag inte hade kört till Vasa nå tidigare så va de ju så klaaaart jag som sku kör ..
Nå sist och slutligen då ja engång had börja kör så gick de riktigt bra ! :D Hela vägen till stan var inga problem . :)
Böt lite chaufförer å undertiden gick jag på stan och strosade omkring .
Sen fick jag köra igen. Kuul kuul. Å bra gick de . :) Till å mee bilskolläraren var förvånad att de gick sådär bra första gången i stan . Jeeeij . :D
Väntar ti nästa gång nu bara ! :)

Som sagt - Sport är farligt !

För precis en vecka sedan
skadade jag min hand / tumme på jomppatimmen . .
Den här onsdagen på jomppan valde vi då skrinning . . Vaaaaarmt blev det å vi måste väl erkänna att pojkarna var bättre denna gång . :P
Jag är ju van med att skrinna med de svarta skridskorna ( så kallade pojkskridskor . :P ) . Men då de är så svåra att knyta . . De ska dras till såååå hårt för att jag ska vara nöjd . Och då e de bara pappa som kan det . (A) Så de fick bli de vita idag då .
Dumt val nu sådär i efter hand . . Pigg jävlarna var ju i vägen så ner på isen föll jag ..
Så nu gott folk är handen ganska okej , men mitt vänstra knä liknar inte något knä mera ..



Smile like you mean it

Läxor läxor och åter läxor ..
BoxFit idag då . Men eftersom jag redan fått min motion så skippa ja de för denhär veckan . :P
Blev iställen eeen maaaassa mat och glass å godis å lite sånt . (A)
Sedan klockan 20:30 va de dags för volleyboll träning . Så de var bara att bege sej till skolan tibaaks då ..
Spela i 1 ½ timme , så nu e jag trött och ögonen e helt slut efter allt bollande .

Handen e fortfarande sjuk . Men mycket bättre än vad det var för snart en vecka sedan . Men ja undrar nog vad som har hänt inne i lilla tummen då de ska vara sjukt såhär länge..

Nu då läxorna är gjorda - hjälpte även Tina med matte läxan - så ska jag äntligen börja med finska grupparbetet . Varför e de alltid jag som gör grupparbetena .. Nå jaa . Iaf. så hatar jag finska och nu ska grupparbetet vara på finska och handla om någon skola å och linje å sånt . Sedan redovisning på onsdag . PÅ FINSK . :O Ja får nog fel med mindre ..

Sen på något konstigt sätt så lyckas jag alltid välja en massa pojkar som bara är fulla med skit ! Jaa'a , int kan ju alla ha de så lätt inte . Nuu natten innan man hinner börja tänk nå mera . :D

Söndagens motion

Söndagar är typiska ' sova bort hela dagen ' dagar . :)
Men idag kom jag mej faktist upp ti 13 . (A)
Klockan 14 bar de av ut på promenad med Mikaela . Haah . :D Stackars krapolabarn .
Å långt gick vi ! :D Flera hundra kilometer !
Bara för att jag har fått veckans motion så skippar jag nog allt som heter träning denna vecka . (A)

Nee nu blir de nog godis och läxor för hela bunten .

Twilight

Malin och jag for till pappos. Denhär sötnosen här till hund är tydligen morgonpigg . . 5 tiden kom hon på att hon skulle hoppa upp i sängen och väcka oss . . hmm . . Var aldeles för trött för att bry mej .
Somnade om ganska snabbt och 10 tiden väckt Fiffii mej igen , Gjorde mej färdig och for sedan med Malin till Vasa . Hittade till sist presenter till mina två snart 18 år fyllda töser . :)
Tillbaka till Petsmo för att äta . Sedan tillbaks till Vasa för att se Twilight på bio ! :D
Såååå bra säger jag bara ! Ett tag där kände jag att hjärtat snart hoppar uut av spänning . Den måste ses igen . (A)

Min hand är fortfarande sjuk . Bättre har den blivit - men värker fortfarande ..
Har även sett en andra chans på Sveriges Tv4 .

Nuu tar jag nog natten . Får se vad som sheer imåron . ♥


Sport är farligt

Jomppa idag bestod av basket . Till en början gick det bra . Trevligt lag och no måst man ju erkänna vi eegd . :D
Efter andra matchen märkte jag att min tumme gjorde ont och var uppsvälld . . Till råga på allt så är det höger , så mitt skrivande i skolan går inte så bra ..
Har inge minne av att jag skulle ha tagit emot bollen under matchen på något speciellt sätt .. Men sjukt tar de nu.
Går på värkmedicin å e de int bättre nu snart blir de nog röntgen .



Utbildningsmässa

Igår var det utbildningsmässa här i gymnasiet . 
Kryllade av 9or - dock från högstadiet här bredvid bara . Ett antal gymnasie elever for dit och sammlade en massa gratis saker . (A) Goodis och pennor var jag hård på . :D
Kasstade även FKF:s grod-tävling . Kastar väl en gång i året och för första gången på alla dessa år ( Jää jää - 3 år ) så prickade jag dit minsta hålet . :D Dåå blev jag glad , och mitt pris var ännu mera godis . :)
Lärde även ' köksan ' - som Viljam denna gång fick lov att vara - hur man diskar me diskmaskinen . :) Där till va de en såndär jätte mega enkel en . Så man bara lägger ner luckan , väntar en minut , åså e de färdigt . Pojke som han är så öppna han den då den int var färdig - och vipps var det vatten i köket . :P
Efter ett antal varv i gymnastiksalen och magan full av godis så for jag hem nöjd och belåten . :)



 

Uppdatering

hmm . Jag måste nog uppdatera oftare . Minns ju nästan int va jag har haft för mej nu nå mera ..

Onsdagen den 14. : Skolan och bilskolan . Och däremellan körde jag bil . :D Måste ju faktist erkänna att kopplingen inte riktigt har fattat tycke för mej ännu . (A) Men de kommer väl . :)

Torsdagen den 15. : Trååkig skoladag - volleybollträning - bilskolan .

Fredagen den 16. : Äntligen fredag ! :D Mamma och Peter for på Kokkola revyn och Malin for till Sursik . Så ensam hemma kan man ju inte vara . :P Några töser kom hit och höll mej sällskap .

Lördagen den 17. : Mamma fyller år . Hela 47 år .. hmm . Snart blir de 50 års kalas . >< Då mamma och Peter kom från Kokkola så hade de Lillen med sej . :)

Söndagen den 18. : Namn hit och namn diiit ... Till sist blev det Dolce . hmm . Säker bra - bara man sku kuna uttala e å . Blää blää .
Jag vet inte riktigt vart alla mina söndagar tar vägen . . Jag som tycker att jag kliver upp så tidigt bara för att jag inte ska sova bort hela dagen . Men istället åker datorn på och vipps är det kvällen ..
I alla fall så for jag till församlingshemmet och serverade pizza och sånt till konfirmanderna . Lyssnade samtidigt på då Pontus J Back berättade sin livshistoria . . Jaa'a vad ska man säga . Ganska spännand och intressant ända tills han kom till att " över en natt " .. Säkert blir människor frälsta och såå men när de predikar om att det hände över en natt så där får jag i nerverna . . Annars var det intressant . :)

Måndagen den 19. : Hatar måndagar ! Tydligen är det flera i klassen som gör det också . Ett antal försov sig och vissa ' försov sig ' . :P Efter skolan va de bara att fara hem och göra läxorna . Hah ! :D Trodde jag . (A) Inga läxor gjorda och halv 8 var det dags för BoxFit . Usch vad jobbigt då man int har varit igång sedan det sluta i december  / november (?) ! Inte nog med att man måste göra någonting - här måste man värkligen göra någonting ! Plus att vi inte var så mång ( 10 av 30 . :P ) Så BoxFit läraren såg alla och allt man gjorde . >< Men bra med finskaträning iaf.

Hundens namn ??

Efter många om och men - som fortfarande är om och men .. - så har de då lämnat med tre namn  :


Hunden är en Tibetansk-Terrier

Tibi
Brolle
Nalle

Vilket tycker Ni ?


Men jag tycker fortfarande Zipii är bäst . ♥


Rubrik !

Med 2 timmars sömn och i nerverna till tusen - så vaknade jag till ett irriterande högt ljud..! Mamma och Malin satt hejvillt och skulle försöka bestämma namnet på hunden .
De går som int att ta hänsyn till de som sover ännu - eller vill sova - och inte alls vill se denhär dagen !
Tror jag ska kliva upp där mitt i natten då jag inte kan sova och börja föra ljud för mej .. Sätta mej i vardagsrummet och börja prata med alla mina smågubbar ..

I alla fall . Jag vill inte ha denhär hunden . Mycket hår och föör mycket i mitt liv just nu som tar alla mina krafter .
Det har varit föör mycket innan ens hunden har kommit hem .. Med mamma som heeeeeela *piip* tiiden : " Den ska vänjas från liten med bad å att klippa klona och att borsta tänderna ...... "  Så har hon läst en massa böcker , och där står det sii och så - och då är ju de det enda rätta .. O.s.v....!
De e fööör mycket !
Å där till så frågade de inte om jag ville ha någon hund .. Det stör mej jätte mycket att jag ska bo här men int har nå att säga till om - om jag vill ha en hund nu just eller inte .. Men jag sa att jag ville ha en hund .. Nee då va de fel ras .. PLUS att - " Nee nån sån hund kommer int in i dehär huset ! "
Nee man tackar .. Men de är ändå jag som ska bo i dethär huset och höra på då de dag ut och dag in kommer att behandla den här hunden som någon bejbis - och prata bejbis språk med den fööör den e ju sååå gullig .. En hund är en HUND int någon jävla gulli gull sak .

Brunett ?

Jag färgade håret på Malin idag . Brunt blev det även denna gång . Kanske lite ljusare än vad hon har haft .
Fick för mej att jag skulle testa on dendär färgen bet på mitt hår . Så de blev en brun slinga för mej också . Hade bara tänkt testa färgen och sedan klippa bort slingan . Men så var jag och borstade håret så nu är dendär slingan utspridd så vet inte riktigt vaad jag ska klippa bort .. eehm .. Jätte snyggt med blont hår och något brunt hårstå här å där . ><

Någon gång i mitt liv ska jag också vara brunett . :) Nästa gång . ;)  ( Som om jag inte har sakt he nu ett antal gånger . :P )


Dagens segrare

Fördrev min lördagskväll framför Tv:n och körslaget . Nanne är ute . Vet inte om de är bra eller dåligt . Men jag börjar - eller jag har haft det länge - få inärvreen tå de alltid tycker att de är så ducktiga allihopa .. Märks att Gry också börjar bli störd och försöker få fram lite negativt och kretik om de andra körerna .. Men nee'e .. ' De finns ju inge negativt .. Alla är ju så duktiga ' .. Ååååh .. Blir stöörd .  Erik var i alla fall bäst ikväll . :)

Om precis en vecka kommer Lillen hem . Och vi söker fortfarande efter ett namn . Mamma vill han ska heta Ruff . Bara det att Peter säger Roff å mamma säger Ruff . Å jag och Malin hatar det namnet . ><
Så bästa namnet för kvällen blev Namnlös , fast på finska . Nimiton . ♥

Sonja Aldén - Du får inte


Let´s Dance 2009

Igår benkade jag mej framför Tv:n och Let´s Dance .
Älskar dans och skulle själv vilja tävlingsdansa . :)
Gårdagens Let´s Dance var väl inte direkt någon höjdare . Första programet brukar ju oftast inte vara det heller så . :P
Allas våran kära Blondinbella är också med i årets Let´s Dance . Hon gjorde ett ganska bra jobb igår , lite stelt , men det var säkert väldigt nervöst . Men är ändå lite tveksam till att de har tagit med Bella . Just därför att jag vill inte se ett " Lasse Brandeby - Let´s Dance " i år .. Så snälla nån - rösta på hur de dansar och inte på själva personen . Bella har ett antaaal bloggläsare , så hon kommer gå långt tack vare dem ..
Bäst igår var nog ändå Morgan och Laila ! :D Kållade ni in Lailas ben ! Såna vill jag också ha ! :)



Bilskolan

Nu har jag varit i bilskolan för andra gången . Två lektioner avklarade . Planerade även in resten av lektionerna . I slutet av januari är de dödstråkiga lektionerna avklarade . :)
Jag skulle även ha fått köra bil för första gången imorgon . . Men eftersom ja redan en tid har andra planer för morgondagen så blir det inget av  mitt bilkörande .. Blää . Får se nu om jag har någon lucka nästa vecka . Sådär går de när man är en upptagen flicka . ;)

Skoldag imorgon

Hah ! :D Glömde nästan .
Imorgon börjar skolan . . Huvvadååda ! Inget jag direjt ser fram emot .. En full period ... De suger !
Tänk om man skulle gå gymnasiet på 4 år då iaf. . Tänk va mycket ledigt jag skulle ha . :D
Nå ne , no kanske man ska gå nudå så man få göra nå annat än dehär tråkiga Vörå .
Undrar om någon egentligen ser framemot att börja sklan tillbaka .. Säkert de som har lätt period och saknat vännerna och sånt . Men nee - några veckor till ledigt hade inte skadat . Å varför inte 1 månad nu då man ändå är i farten .

Ska läsa min första filosofi kurs nu .. Haaaaah . Ser nog inte de minsta fram emot det . . Usch å fy å bläää !
Finska kurs den här perioden också . Gick och väntae hela förra perioden att läraren skulle säga " Nu ska ni då läsa en bok på finska och berätta om den för hela klassen . . " Men det kom aldirg .. Så de e så säkert i denhär kursen då .. Kan de bli nå värr än såhär ..

Jaa dessutom börjar bilskolan imorgon .. 3 timmar långa lektioner . Och där till efter skolan .

Jaa just de - eftersom jag har långmatematik så kan jag inte läsa psykologi i skolan , men jag ska skriva det i studenten . Vilket betyder att jag även - kanske redan denhär perioden - måste läsa en distanskurs . Eller så blir de på självstudier .. Ännu värre ..

Linda är inte det minsta glad nu inte .

Nee nu ska jag väl nog försöka komma mej i säng - så jag inte försover mej .. (A)
Hur ska jag komma mej upp ur sängen redan 7 ! Då jag nu har vant mej vid att kliva upp vid 13 - 14 om dagarna ! Önska mej lycka till !   ♥

Sista dagen av jullovet

Idag var Malin och jag duktiga och skottade gården . Alltså hohhoh va myki snö de kommer ! Sopade av trappan och några minuter senare var de ett lager med snö där igen .. Man kanske skulle vänta tills det slutar snöa helt . Men nee , då skille det verkligen bli för jobbigt att få bort all snö . Vet inte riktigt hur mycket snö som ha kommit de här två senaste dagarna , men mycket snö det kan ja lova att det är .

Efter våran kraftansträngning så har mammat färgat mitt hår .
Vi flyttade in digiboxe i mitt rum så jag skulle kunna se på Top Model , eftersom resten skulle se det nya lustspelet .
Tittade America´s next Top Model 11 ( JAG Å VILL ! :O ) , men jar var påtok för pigg för att gå och lägga mej . Så de blev Diary of a mad black woman . Sådär jätte bra var den väl inte . Men de var en bra ursäkt för att inte gå och sova . :)

Vasa - Ännu mera kläder

Som om inte min klädgarderob skulle ha för mycket kläder i sej redan ..
Malin, hennes kompis Sandra och jag for till Vasa . Handlade mera kläder på min nya favorit affär ' Vila ' . Det är farligt att betala med kort . Vipps har en massa pengar sprungit iväg utan att man knappt har märkt det .
Sedan måste ju magen också få bli nöjd och belåten . Så de blev RAX denna gång . ;) Egentligen gillar jag inte RAX sådär jätte mycket . Inte för att det är något fel med stället , men jag brukar inte äta så mycket då jag är dit så det känns så onödigt att gå till ett ställe där man får äta hur mycket man vill då man inte äter så mycket .. Men denna gång vaaar jag hungrig och en viss Niko trod int att ja sku våg kom dit å si an . Så nu var de bevisat då . Linda är inte så bly som hon ser ut att vara . ;)

For hem och trodde jag skulle på bilskoaln . Men tydligen så var den då uppskjuten till onsdagen . Så på onsdag flickor och pojkar får jag börja . Faaast .. Int vet ja nu riktigt hur roligt det ska bli .. Mera jobb och tråkiga letioner man sak sitta av .. Menkörkortet sedan kanske skulle vara något . :)

En lång och sömnlös natt

Gick och sova ganska tidigt igår. Jaa jaa - klockan var 2 men - men iaf. Det var såååå mycket som snurrade i mitt huvud . . Så någon sömn fick jag inte . Ja lå huller-om-buller i sängen , fel väg , med och utan täcke, på golvet .. Men nee'e - ingen John Blund kom .. Sov väl tillsist någon enstaka timme ..

Efter att en massa tanker om den kommande hundvalpen , pappas hundvalp , skolan , bilskolan, pojkarna , meeeeed mera ... så var de bara att kliva upp och fara till Jakobstad . Där skulle vi dricka eftermiddagskaffe vid min mammas kars syster. ;) Åt och drack och sedan skulle yngsta pojken i huset visa hur WiiSport går till . ;) Så spelade lite bowling . Måste ju säga att jag är en naturbegåvning . (A)

Senare mot kvällen , då vi ändå var påväg , så tog vi en sväng via hon som äger hundvalparna . Kollade in Lillen . Sööööt är han ju . Men sådär jätte glad kan man ju inte direkt vara . . Har just fattat ett enormt tycke för Fiffii som man kanske inte får se mera , och man har just lärt henne en massa saker . Och nu ska man då börja uppfostra en ny valp .. Får se hur de går men mitt hjärtar gör nog ganska ont .

Som om de inte var nog med det så for vi en sväng via Nykarleby där Peters ( mammas kar ) mamma och pappa bor . Åt lite smörgåsar och tittade Tv . Bilredan till Nykarleby spenderade vi med en massa vilda namnförslag .

Så om ca. 2 veckor gott folk så har jag en till liten bejbii att ta hand om . ♥


Hundvalp på intåg

Efter att våran förra hund Julle blev gammal och gaggig, närmare 14 år gammal , så har nu mamma bestämt sej för att skaffa en till hund . En tibetansk terrier även denna gång .. Så nu tillbringar hon tid åt att söka på netet efter tibetanska terrier som är till salu här nära . Hon har nu hittat två i Jakobstad . 
Så nu sitter vi här och funderar på om vi ska fara efter honom .. Malin håller på med namn förslag . . Jaa jessos vilka namn . .  
Ruff , Tåffsan , Skipp, Klein , Läckan , Pricken , Waldemar , Harry , Jam-Jam , Coco , Mopsen...
hmm ..   Nee ja ska nog döpa hunden till något alldeles eget jag om den får något av dehär namnen !
Problemet är väl dels att jag inte vill ha något namn som påminner mej om någon person .. Å eftersom det är en hanhund så får namnet inte påminna mej om något ex eller annars gammal historia.. Tänk er att gå omkring varje dag och ropa på någon som man hellst av allt vill glömma ..

Fiffii - min älskade flicka !

Seija bröt för en tid sedan nyckelbenet i en motorcykel olycka . Hon blev då sjukskriven en ganska lång tid . Hon bestämde då sej för att skaffa en hund . Spontan som hon är så skaffade hon då Fiffii .
Nu har Seija börjat arbeta igen och är bara hemma på helgerna, och ibland någon gång mitt i veckan också .. Så är det pappa som måste ta hand om hunden . Han har ingenting emot det , men eftersom han har ett sådan jobb så när han far till jobbetpå morgonen så vet han inte vilken tid had slutar , så kan han inte ta hand om Fiffii . Han kan ju inte fara hemm från jobbet tidigare för att släppa ut hunden .. Det går ju bara inte .
Eftersom det var Seija som skaffade hund och pappa sa från början att han int kan lova att han kan ta hand om hunden varje dag , så är det ju Seijas ansvar .. Men hon är ju som hon är ..
Så nu har hon bestämt sej för att sälja Fiffii .. En 4 månader gammal hund som just har vant sej med sitt nya hem . Jag blir så arg å henne . Vi sa ju de redan från första början att det inte var någon bra idé , och att hon bara kommer att ' vilja ha hund ' så länge hon är sjukskriven ..
Eftersom Seija inte är hemma så mycket - och pappa är - så lyder ju Fiffii såklart pappa bättre än Seija .. Fiffii skäller ganska mycket åt Seija så jag tror också det är en av anledningen att hon inte kan acceptera att Fiffii helt enkelt lyder pappa mera .
Så nu ska Fiffii säljas .. Det smärtar ganska mycket i lilla hjärtat , för man har ju trotsallt fäst sej ganska mycket i den lilla spilevinken .

Första inlägget år 2009

Så var det då år 2009 ! :D Ett nytt år fullt av möjligheter .
Kvällen spenderade jag vid Mikaelas och hennes ' hon har jag inte sett ' kompisar . :P Nee de no bra . ;) Roligt folk och jag tyckte vi hade kul ! Mycket trevligare än att sitta hemma med hunden i all ensamhet .
Nee nu blir de väl noo at fara å tota så man kommer sig upp någongång imorgon . ♥

RSS 2.0