Åminne :D

Ikväll gott folk är det Åminne ! :D Det ska bli jätte kul . :) Mycket folk kommer det att vara där , eftersom det är sista gången för denhär sommaren .
Men man får ju bara hoppas nu att det inte kommer att krylla av fjortisar . Fast å andra sidan e väl det för mycket att hoppas på ..

Varnda gång man ska ut så är det ett problem som återkommer .. Vad ska man ha på sej ???
Samma fundeering varenda helg .. Det blir säkert något man slänger på sej i sista minuten .. 

Nåjaa , nu ska jag iaf. försöka städa lite och sedan välja några kläder innan 18 .. ♥


Torsdag

Körövning idag . Kom fram till att i en av våra sånger så låter vi som några ' över religiösa pensionärer ' .. Å texten hjälper ju till en hel del .. " Länge leve livet ... " Ja kommer få na fel jaag om vi ska uppträda med den . . .

Jag har säkert blivit sjuk igen .. Då jag kom hem somnade jag och sov i ett antal timmar .. Jag bara fyrser hela tiden, fast mamma menar att hon har på värmen ..
Har ännu inte gjort några läxor .. Ska vel nog börja snart . .

Imorgon e de på fredag ! :D Ska fara till Åminne å se va som händer där . ;) Blir nog faktist ganska kuul :) På löördaagen har ja inte några speciella planer.. Kan händ att jag far till en villa och myser med tjejerna. :)

Men nu ska jag göra läxorna . ♥

En prinsessas dagbok

Satt just och såg en prinsessas dagbok . :) 
Tänk om jag skulle vara Mia .. Mitt i allt få reda på att man är kunglig .. Undrar hur mycket ens liv skulle förändras..
Seder och regler hit och dit. Gör si, gör så.. Media . . Man skulle måsta tänka på vad man gör och hur man gör det. . Ja ALLT ..
Från att ha varit ingen till att bli allt . ;)



Å hur vacker är inte Anne Hathaway . :)

Nee nu ska jag sova . Imorgon ska jag till staden och klippa mej . ♥

TopShop.com

Jag var just och läste några bloggar , åså hittade jag den här länken http://www.topshop.com/ . Jag hittade många fina kläder där . :) Men dehär var mina favoriter . ;)

                 
              
                                          Då jag blir rik ska jag köpa dem :)    


Tisdag

Skola idag igen . Liika trååkigt som vanligt, fast idag hade vi skolfotografering . Haatar ! Men det gick ganska bra iaf. :) Jag behövde inte sitta längst fram på klassfotot i år . :) Så nu är det bara att vänta på att man ska få fotona .



Färgade ju mitt hår igår . Det blev faktiskt bra . :)

                                    

Skolan

Kom hem från skolan för ca. 2 timmar sedan . Vilken jobbig dag ! Trodde aldrig den skulle ta slut ! :O
Skolmaten var SKIIIIT dålig ! Veet inte riktigt om man kan kalla det mat .. Skivade potatisar som låg i vatten med svartpepparkorn ...... Smakade INGENTING ! Å hungrig var man och hungrig förblev man ! Snart får man ju börja ta med sej egen mat..
Skolväskan var inte så lätt idag heller . Och imorgon blir den lika tung som den var idag. Måndagar och tisdagar är värsta dagarna .. Såå många jobbiga ämnen ..
Jag var lite nyfiken på hur mycket skolväskan egentligen väger dagar som dessa . 7 kg visar vågen. . 7 KILO ! :O Å det går man omkring med .. Imorgon ska jag ha med två extra böcker så den blir vel ännu tyngre då . 



              


Nee nuu gott folk ska jag äta . :) Sedan färgar mitt hår . ♥

Helgen går snabbt

Jaha . Nu va de då söndag kväll igen då .. Tråkigt .. Så blir det en fullpackad skolvecka igen .. Blää ..
Men denhär veckan har man ju någonting att se framemot till helgen .
Åminne - Säsongsavslutning . :) Mycke folk blir det säkert. Roligt roligt .
Sedan på lördagen är det ju då villaavslutning . :) Så de blir att festa två dagar då . :) Längtar .

Nu skulle jag måsta göra läxorna . . Men jag orkar bara inte . Såå mycket . Plus att jag har tappat bort mitt tyska häffte så nu kan jag inte göra läxan heller . Har biologi förhör imorgon . Om cellens uppbyggnad och hur cellen fungerar .. HATAR ! :O Fattar ju noll assåå ! :O

Har inte gjort någonting av vad det var meningen att jag skulle göra .. Har inte städat något . Inte plockat några bär , och då inte heller saftat dem .. Läxorna håller jag vel på med men sedan ser det nog dåligt ut . Nå jaa , ja försöker göra det imorgon istället . :) ♥

Läsordningen :)

Ikväll har ja bara varit hemma och inte gjort så mycket. Ganska skönt de åxå . Febern kommer å går . Just nu är det bättre igen. Dags att ta burana så man kan sova något inatt.
Jag har äntligen lyckats göra mej en läsordning nu . :)


                      


Klockan börjar närma sej 3 sakta men säkert. . Nu kom grannen tydligin hem .. Tror jag ska börja gå och sova.

Imorgon blir det att fara till mommos och plocka bär . Och sedan ska de saftas . :) Städa ska jag åxå hinna med innan mamma kommer hem . Jaa å läxorna taar vel en hel del av morgondagen också .. Nåjaa , Nati natii . :) ♥


Lördag kväll

Solen har lyst hela dagen . Änteliigen kom den . :)
Nå jaa . Blev sjuk igen nudå .. Jag skulle just börja göra mej iordning för kvällen då jag kände mej trött och hängig. . Provade feber och det är ju typiskt att jag alltid har feber då jag ska göra något . Blää blää ..

Har just varit ute och gått med hunden . :) Kyligt var det så snart e vel hösten här..



Nu ska jag se på Sing a long en stund . :) Kommer tillbaka senare .  ♥


Skola på lördagar ??

Jag hörde igår på Radio att Finlands president Tarja Halonen hade föreslagit att eleverna borde gå i skola på lördagar , en gång i månaden ....
Varför de nudå ?? En lördag ! Varför skulle eleverna måsta ha en mera arbetsdag nudå ..
Elever och lärare behöver helgerna för att kunna vila upp sig och för att orka med nästa vecka . Men det tycks inte hon fatta . . Det skulle ju betyda att den helgen man skulle måsta vara i skolan så skulle man inte kunna göra någonting annat än att laga läxorna på fredagskvällen ..
Vad hade hon tänkt man skulle ha för ämnen på lördagen då . ? Det finns ju ingen läsordning för lördagen såå .. Det skulle säkert bli att komma till skolan för att sitta å kolla film eller något annat helt onödigt.. Eller så införs en speciell läsordning för en lördag i månaden .. ^o)
Jag undrar hur många som kommer att skolka den lördagen . :P Jag skulle iaf. göra det.
" - Var var du i lördast ?
- Åjj då , var det denhäär lördagen ? (A) "

Ska fösöka höra om de säger något om det idag på radio åxå .


Grattis Niisi :)

Idag blir Niisi heela 15 år gammal ! :) Grattis gratiis . Ha en trevlig fest ikväll . :)

Godmorgon

Ååh va det var skönt att sova länge idg ! :) Vaknade för en halvtimme sedan passligt tills att maten är färdig. :)
Inatt hade jag fruktansvärd benvärk.. :s Det kom säkert av att jag gick en hel del igår . Nåjaa jag måste äta värkmedicin nu å hoppas på det bästa . :)
Jag vaknade btw av att solen lyste rakt in ! :O Det har inte hänt på över en vecka ! :D Så det kanske slutar regna nudå till sist . :)
Jag är förtfarande lite förkyld . . Och det blev ju inte bättre av att vara ute i regnet å sedan ha våta kläder hela kvällen ..
Idag tror jag att jag måste städa . Mamma och hennes kaar ååker bårt å kommer först hem imogon . :) Feest kanske .? :) Neenå , jag tror att min bästaste Jennie har några andra planer för mej . :)

Nattligt inlägg.

Det blev lite sent idag / i natt ..

Kom hem från trååk skoolan å sedan drog jag till Juthbacka . :) Mycket kännt folk var det där . :) Synd bara att det var så blött och att det började regna. .
Jag träffade på en pojke som sålde halsband där. Han pratade engelska och frågade om jag hade pojkvän. Sedan ville han jag skulle komma dit bakom för han hade en present till mej. Han gav mej ett halsband . :) Lite konstigt var det nog att få ett halsband av en vilt främmande människa . >< Men fint var det ?

                                               


Jag och min syster Malin , www.nottofabulous.blogg.se , gick sedan till några bekantas och tittade lite Tv innan vi åkte hem . :) 


                                                 

Trevlig men regnig kväll . :)

Nu gott folk ska jag gå och lägga mej så man orkar upp imogon någon gång . Klockan är redan 2:45 , såå . Natti natti . ♥

:)

Tibaaks . :) Mamma hade ju bosatt sej i badrummet så det tog en stund .. :P
Men nu måste jag göra mej färdig för skolan. Heej ♥

God morgon

Skönt med sovmorgon. :) Börjar först 10:05 idag .
Inatt har det inte regnat något speciellt mycket. Tror det ha varit ända natten det inte har öööst neer regn . ! Om det forsätter att regna så här mycket så blir det säkert en till översvämning. Det skulle i så fall vara precis 4 år sedan den förra . Det var inte kul . Vi var påväg hem med bil. Mitt i allt ser man inte vägen längre . Då man öppnar fönstret för att se om man ser någonting så möts man av en vattennivå som når upp på halva bilen.. *-) Hoppas det slutar regna nu !
Det blev ingen volleyboll träning igår . . Synd , men den börjar vel nog snart . Men jag frågade även mamma hur många som är anmälda till BoxFit . Nu är vi knappt 40 anmälda ! Kuul kuul . :)
Nu ska jag hoppa i duschen . Hej hej . :) ♥

Regler för toalettbesök ?

Kissa lugnt med 7 gyllene toaregler!


Jag läste just på msn sidan / Hälsa om 7 tips / regler för toalettbesöket.

Dina kissvanor påverkar dig mer än du tror. Och kisset visar hur du mår!

  • Kissa inte för ofta. Gå på toa med tre till fyra timmars intervall dagtid.
  • Lyssna på kroppens signaler. Gå inte för säkerhets skull, utan bara när du är riktigt kissnödig. Om du kissar ständigt och jämt kan blåsan krympa och få en dålig kapacitet.
  • Sitt i lugn och ro på toaletten, gärna med fötterna på en liten pall, och gör inget annat samtidigt, som att torka golvet. Ta aldrig i, blåsan ska sköta tömningen!
  • Kolla hormonerna. Om du är äldre och ofta springer på toaletten kan det bero på östrogenbrist. Vänd dig till en gynekolog för kontroll.
  • Drick inte på kvällen. Undvik att äta och dricka efter klockan 18 så slipper du nattliga toalettbesök.
  • Ta det lugnt! Är det stressigt på jobbet eller är du nervös över något? Din blåsa kan reagera och du kissar oftare. Prova med mental träning, meditation och yogaandning.
  • Undvik koffein som finns i kaffe och i svart och grönt te, och alkohol. Den vätskan går snabbare till urinblåsan.

Källa: Jill Carnelid, uroterapeut på Central sjukhuset i Karlstad.

http://msn.topphalsa.se/wellness/2008/08/15/kissa-lugnt-med-7-gyllene-/

Slinkee Minx - Summer Rain



Love it or hate it  :)

Musik i bloggen :)

Jag har ju börjat förstå det här med blogg inställnigarna nu . ;) Har ju till och med fått in en klocka och en liten Ipod nu åxå ! :)  Det var ganska sent då jag lagade musiken , så de blev lite lugna låtar . :)

hmm .. Måste försöka ändra lite till så de blir mera mellanrum i rubriken . . Ser ju knappt vad det står där ..

Håltimme

Hade lite tråkigt här nu den här håltimmen så jag ha kikat runt lite bland andra bloggare. Kom in på Kenzas sida å hittade ett fantastiskt bra tips . :)   

http://www.karaokeparty.com/ . Love it ! :)



Sara och jag har anmält oss till BoxFit . De ska bli riktigt kul , så nu väntar vi bara på den 22 september , då det drar igång . :) Har ju inte riktigt haft någon vilja att träna nu under sommaren , så vi tar det nu i vinter istället . :) Jag och Hannie ska även börja på vollyboll nu snart . Förhoppningsvis börjar det imorgon . Men man får se vad som händer. 

Men nu är håltimmen slut . Så nu ska jag dra till maten och se om man får ner den mycket dåliga skolmaten ! Önska mej lycka till .
Sedan förljer långmatematik, historia och modersmål .. Blää .. Bloggar mera efter halv 4 då skolan ha slutat . ♥

Grattis Natalie :)

Idag fyller Natalie . :D Hon blir hela 17 år ! Stora damen . Hoppas du har en bra dag.

Mååånga många grattis kramar till dej ! :)

Onsdag

Jag är fortfarande sjuk . . Börjar vel bli bättre nu , men de tar nog på krafterna iaf. ..
Har just haft första lektionen nu i skolan.. Musik . :) Fast de skulle vel vara roligare om man skulle kunna sjunga utan att behöva hosta mellan varje mening man säger. . Och imorgen e det då kören . . Kan säker int sjunga nå då heller. .. Blää ! :( Musik på fredag igen . Får hoppas att jag är bättre tills dess . :)



Nu har då de andra i klassen gymnastik . Men jag har inte valt det nå då jag hade så sjukt knä då man skulle välja kurser . Så jag sket i det . :P  Men de passar mej bra med en håltimme nu . Plus 1 timmes sovmorgon på fredag ! :D Skönt  att börja 10:05 för en gångs skull . :)



hmm .. Måste dra nu ett tag .. Sitter vid mammas dator så hon behöver den nu för en stund . I´ll be right back ! :)

Tisdag

Nu har man då klarat av en vecka i skolan . . Hur ska man årka ännu ett helt år ..?
Jag går nu andra året i gymnasiet och har bara det här året kvar och så några månader in på tredje året. :D Det känns ganska bra egentligen . Största rädslan nu är vel om man inte skulle klara studenten. Fast no går vel den åxå bra . :)



Idag fick vi blanketterna för skolfotograferingen. . Hatar skolfoto ! Fast de e jag vel inte ensam om att göra .
Varför ska man sitta där på en stol framför en störande fotograf.    " Lee ! :D " Jeijj ! Skolfoton e egentligen ganska fula . >< Man blir ju så stel å ser helt konstig ut på bilden .. Nå jåå .. Fåår vel se hur årets blir .. Så här blev iaf. förra årets . ;)     
       

        




Nee nu ska jag dra och göra läxorna .

Hej allihopa ;)

♥ De e ju ganska tråkigt att läsa någons blogg om man inte känner personen vars blogg man läser . Så för att göra det lite mera intressant så tänkte jag börja med att berätta lite om mej själv. :)

Linda Karolina Öhman föddes den 6 maj 1991 på Karolinska sjukhuset i Stockholm. Hon bodde då med sin mamma Helena och pappa Kent vid Hässelbygård. Hon har även bott i Vällingby och sedan flyttade hon till Hässelby villastad . Vid Hässelby villastad fanns ett dagis hon och hennes två år yngre syster Malin tyckte mycket om ! Minns det som om det var igår ! :) Linda har flyttat ett antal gånger redan under de fyra åren hon bodde i Sverige.

Då Linda var 4 år flyttade hon med familjen till Finland. De bosatte sej i Vörå i Österbotten. Hon och hennes syster Malin började på dagiset . Eftersom att Helena är uppvuxen i Bertby ( En by som hör till Vörå ) och Kent uppvuxen i Petsmo ( en by om hör till Korsholm / eller kanske det är enklare med Vasa ) så bodde släkten här i österbotten. Så de flyttade ju i princip inte bort , utan hem .

Helena och Kent flyttade ifrån varandra då Linda var 8 år gammal . Kent flyttade till Petsmo som är ca. 30 km från Vörå och Helena stannade med flickorna i Vörå . De började skolan i Koskeby lågstadie och fortsatte sedan til Vörå-Oravais-Maxmo Högstadie. Nu hade Linda gått 9 år i skolan och det var dags att välj nästa skola . Det blev då Vörå Samgymnasium . Där har hon nu påbörjat sitt 11 skolår och går alltså andra året. Efter studenten , om man klarar det vill säga , så blir det antagligen att studera vidare. Högst antagligen med något som har med barn att göra. Om det då blir klasslärare / speciallärare / ämneslärare eller om de går över till vård av barn vet man ännu inte . ;)

Extra allmän information :

♥ ' De som vet ' brukar säga att man inte minns någonting förrän man är 4 år . Linda minns mycket från de 4 åren hon bodde i Sverige ! :D Det första starka minnet hon har så då är hon bara 2 år . ;)

Linda har redan flyttat 11 gånger och hon är enbart 17 år gammal .

♥ Som liten sportade hon MYCKET ! Under lågstadie tiden var det svårt att hinna med de få läxorna man hade just därför att träningar och tävlingar tog så stor del av hennes tid..
Fotboll och slalom var det som gällde . Men efter en allvarlig skada i knät var hon tvungen att sluta med allt .. :'(

♥ Linda har alltid varit intresserad av musik och att sjunga. Hon har sjungit i många olika körer och som liten älskade hon att sjunga i hårborsten framför spegel. Hon sjunger nu i kören Miss Voice . :)

♥ Linda har studerat finska i över 10 år och kan fortfarande inte det *piip* språket ! Vet inte om hon någonsin kommer att lära sej det. . .

♥ Hon bor fortfarande i Vörå i ett ganska så nybyggt egnahemshus tillsammans med sin mamma , hennes mammas nya kar och med sin syster Malin.


                                                   

Välkommen till min nya blogg!

Nu ha ja suttit här i ett antal timmar och försökt att ändra min blogg med hjälp av olika bloggares tipps och sånt . . Men de vill inte fungera . . hmm .. Nå jaa . Får vel försöka senare igen..


RSS 2.0