ABBA - Happy new year




Nyår

Nu börjar då året 2008 lida mot sitt slut . De ha vari ett ganska ' upp och ner ' - år . Nå man har överlevt det också . Får hoppas nu bara att nästa år blir lite lugnare och mera stabilt . Fast å anden sidan fyller jag ju 18 år så sådär extremt lugnt blir de väl no inte . (A)
Ikväll blir det då att fara till Nadjas och kålla in läget lite . Har egentligen inte någon lust att dricka och festa och sånt .. Men måst väl fara å se vad som sker . Har sovit i Brändö inatt så nu är jag ganska så trött, eftersom att jag inte fick så mycket sömn.. Så de blir ett lugnt nyår . Men de e ju skönt de också . Hoppas ni har ett roligt nyår - och ta de lugnt med raketerna !  ♥


500-kilospappan

Ligger här i sängen med min laptop och tittar på Sveriges Tv4 . Där visar de 500-kilospappan .
Hur är det möjligt att man kan bli sådär stor . .? Å eftersom de väger flera hundra kilon så kan de ju inte själv kliva upp och gå efter maten . Så de e ju någon som ger dem maten . Som gör fet och ohällsosam mat åt dem ..
Tänk sen om de dör av sin övervikt - döms de som hjälpt dem att få i sej maten då för vållande av annans död .?
Nee jag förstår inte hur man kan tillåta sig själv att gå upp sådär mycket . Nå jaa , vissa vill vel helt enkelt inte ta tag i problemen och bara låter det vara ..


Miss Voice

Igår hade vi Miss Voice övning . Vi övade lite julsånger eftersom att vi idag hade en julkonsert . Lite sådär efter julen - men det var nog folk där och lyssnade för det . :)

Jag klev upp tidigt - tidigt med tanke på att jag går och lägger mej mellan 4 - 6 på morgonen (A) - för jag skulle göra så mycket . Men jag fick syn på min laptop och Sex and the City DVDerna . . Alltså jag bara måste se dem till slut nu så jag kan göra något annat än sitta och glo på dem ..

Sex and the City

26 december . Vaknade upp med en lite obehaglig krapola . (A) Allt var under kontroll ända tills vinet kom in i bilden ... * piip *  Men de kan inte hjälpas ..

Efter många timmars ' ligga och läsa tidningar och datorn ' så åkte jag hem . Det var en lååååång dag . .
Då jag äntligen kom mej hem var det raka vägen ner i sängen med min laptop och Sex and the City boxen ! :D Okej , en dusch hann jag också med . Linda bara älskar Sex and the City . :D Då man en gång börjar se avsnitten så kan man inte sluta . Det bara går inte . Åkej , går och går .. Efter ett antal avsnitt är klockan ganska mycket och man är ganska så trött , så då åker nog laptopen ner i golvet och dåå e de no bara å börja tota .

25 december

Denhär dagen är en dag då de flesta jag känner - av ungdomarna - far ut för att festa . Någon officiell ' krogkväll ' .
Nå jaa , bara för att man inte är 18 och vissa vakter vid krogarna inte gillar en så kan man ju inte vara sämre för dee . ;)

Jag och en annan töös drog hem till en kompis och därefter skulle vi festa lite . For till Keskis lokalen och kållade in den . Folket där var ju i princip bara känt folk . Roligt de också någon gång . Människor kom och gick .

Vi skulle då sova över hos våran kompis som bodde en bit från lokalen . Då vi kom hem till henne möttes vi av hennes mamma och pappa som satt i vardagsrummet - och började bjuda på vin och konjak . . Linda HATAR vin ! Men vad gör man inte då hjärnan int riktigt hänger med i svängarna . .

Kvällen var väl nog ganska rolig då sist och slutligen . Men skippa skitsnacket nästa gång ditt lilla fyllo !





Julklappar


( Mamma rimmade lite till min datorväska )







( min nallebjöön )




( Party Alias )




( mycket godis fick ja åxå )




( datorn ! )


Julaftonen

Jag borde lära mej att gå och lägga mej tidigare om kvällarna så ja kommer mej upp någongång på mogonen ! :)

Julafton då : Vi bjöd hit mommo på mat . Vi åt en massa julmat och sedan for vi till kyrkan . De va inte lika mycket folk där som jag hade trott . Men mycket folk va de no för de . Sedan blev de ju då Kalle Anka . och ännu mera mat. Brukar se på Kalle Anka varje år , och mina favoriter är nog Tjuren Ferdinand och då Musse, Långben och Kalle är ute med husvagnen . Nee Kalle Anka hör till julen ! :)

Vi hade ju ett antal paket som också skulle öppnas . Så de va bara att sätta igång .
Mycket fina saker fick vi . Bland annat en stor gosedjurs nalle björn , och båda jag och min syster fick en bärbar dator med trådlöst internet . :D Klart man blir glad då man får sådanan julklappar , och jag har ju även nämnt ett antal gånger att jag skulle vilja ha en bärbar .. Men meen .. Egentligen nu då jag har en så började jag fundera över vad jag ska med den till . >< Jag har ju allting , alla filmer och all musik och bilder jaa allt på den här andra datorn .. Nå jaa , ja kommer väl på någonting . ;) Men bra min syster fick en . Jag vet hur iriterand de e att vara på datorn och man vill vara uppe längre än till 10 .. Och då kommer mamms kar och säger han ska gå och sova .. ( eftersom den datorn som är allas är i deras sovrum e de ju bara att sluta dåå .. ) Så nu bara vi får de här trådlösa internt att fungera får vel hon också börja sitta hela nätterna låånga på datorn . ><

De va en bra julafton . Med tanke på vad som hände förra året så var denhär julaftonen mycket mycket bättre ! ♥

God Jul



Hoppas ni har en riktigt God Jul nu allihopa ! :)

Bilder från julfesten






( jag och mina flickor )





( Jaanå int klagar vi nu direkt på att de e idrottsgymnasie ;) )




( Int kan vi alla vara normala ! (A) )



23 december

Åjj nu är de snart julafton ! :D
Julafton med mycket god julmat och paket . Kyrkan blir det väl även där vid 14 tiden .
De e alltid så mycket folk i kyrkan så man just och just kommer sig in . Men de e ju kul de också med mycket folk där . Efter kyrkan blir de att skynda sig ut så man kommer sig till bilen utan att bli nedtrampad . Snabbt in i bilen och i turbofaart hem för att kolla Kalle Anka ! :D Missar alltid början bara för att det är såååååå många bilar som ska bort på samma gång .

Annars idag så har jag städat . Kollat lite Tv och fixat vid datorn , med bland annat min kamera . Så nu äntligen får jag in bilderna på datorn .
Paketerade in de sista paketen.
Jaa SingStar har jag även hunnit med idag .
Nu börjar klockan bli 1 . Men eftersom jag var sååå slöö ur sången imårse så e ja ju int så trött nudå ..

Mamma var påväg att fara efter en Tibetansk terrier idag . Hon fick e-mail om att valpen var ledig . Jag erbjöd mej till ocj med att skippa kyrkan för att vara hemma med hunden . ;) Men då var de så mycket saker vi ska göra nu före nyåret , så hunden skulle ha måsta vara hemma själv . Så kanske efter nyåret så far hon efter den . Eller vem vet . Kanske vaknar upp imorgon med en tibetansk terrier . ;) Får se vad som händer nu . Men eftersom pappa just har tagit en valp och vi nu äntligen har fått henne att förstå att de e tidningar hon ska pissa på om hon int hinner ut , så e jag int sådär jätte förtjust i att börja lära en till valp var den ska pissa . ><

Wild World



Tycker om denhär låten såååå mycket ! :D

Dan före dan före dopparedan

Blev lite sent idag . Men jag har haft fullt upp .
Klev upp tidigt ! :O Klockan 9 redan ! Kan ni förståå dee . På självaste jullovet.
Nå ja , jag åkte in till Vasa - igen . Alltså jag måste sluta åka dit ! Jag bara köper en massssa saker och slösar mina kära pengar !
Nå idag blev det iaf. INGA skor ! :D Men de var nära de sku ha komi ett par till med hem . (A)
Efter Vasa drog jag till moster i Malax . Hon fyller nämligen år . Kusinerna var också där . Roligt roligt . Ett tag sedan man såg dem . :)
Kom mej äntligen hem där vid 19 tiden . Trött som bara vad . Nee men då tyckte mamma vi skulle börja pynta granen . . Vad gör man inte för sin mamma . Fick upp ett antal tomtar på lite andra ställen i huset också . Kanske man skulle få sig lite julstäming nu . :D Fast mitt rum måste jag göra någonting åt . . Men de får bli någon annan dag . Nu e ja no så trött så nu ska de sovas . Å de ska sovas länge ! :D Nati nati . ♥

Nyårsklänningen är beställd

Nå nu äntligen fungerar mitt bankkort . Så jag passade på att beställa lite från Asos.com .
Så nu väntar jag med spänning och hoppas att den kommer att passa och att jag hinner få den innan nyåret ..






Julmat och julklappar !

Har varit vid pappa i helgen . Hr just ätit god julmat och sedan öppnade vi julklapparna . Ganska bra då ma kan öppna två gånger och ha jul på två ställen . :) Fina julklappar och änteligen fick jag en ny kamera ! Ska försöka att int smaak såndär anjeen nu . (A)
Nu då de e jullov å jag har lite mera tid , eftersom jag inte har några läxor som tar upp hela ens fritid , så ha ja tänkt att se alla Sex and the City avsnitten . Fick boxen av mamma då hon hade varit till Sverige . Så nu ska den ses .
Ska åka hem nu , så Mikaela vi måsta ses någon annan gång. I mellandagarna . Då är jag här igen . ;)

Ge mej !

Sitter på blocket.se och bläddrar igenom Chihuahua valparna . Ååååh ! Ja VILL haaaa !
Kan int nån övertal mamm att di e nog söta ! :D Braaa . ;)


Snö - var är du ?

Idag har jag varit med pappa och Malin i stan och handlat ännu mera julklappar . Så nu väntar jag bara att jag ska få öppna dem .
Sådär annars har jag städat här .Efter att Fiffii nu ha gått omkring och funderat varför det är så rent, så ha de hunnit bli skräpigt på golvet igeeen .
Jag blir så störd på pappas dator då jag tycker skärmen är så suddig , så jag har nu tagit Seijas dator. Men hon har trådlöst internet på den . Men det hoppar ju ur heeela tiidin ! Fast jag sitter bredvid själva ' antenn-låddan ' . . Ska de vara såå ?? No måst man ju kunna ha trådlöst internet utan att det ska hoppa ur hela tiden . . Blää blää !
Linda saknar snön . . De blir ingen riktig julstämning om jag inte får min snö . . Förra året var jag också utan . Usch å fyy ! De kändes som om jag var i något vaarmt land där de aldrig får snö. Och där satt jag med tomteluva på mej.. Nej tack ! Snö kom nudå ! :D
Fiffii ligger nu här på golvet och myser med sitt grisöra . . Har ni hört nå värre . . Så nu har vi fullt med torkade grisöron som ligger här på golvet .
Nee om man skulle försöka komma sig i sängen nu innan det är morgon . Natiii . ♥


Julfest

JULLOV ! :D
Hade julfest idag i skolan . Titta på program . Åjj åjj åjj säger jag bara ! :D Bra de e idrottsgymnasie ! (A) :D
Nu haar man väl bara att vänta på att bilderna då man sitter å tar sig själv på brösten ska dyyka upp på neetet och sedan på PENKKIS . . .
Efteråt dansade vi ringlekar . Roligt roligt . :D

Nu ska jag städa lite för ikväll blir det party party för hela bunten ! :D Sara har fyllt år å de ska bli jätte kul . :)

Bilder kommer senare . ♥

Skola - Vasa - Benvärk

Torsdagen den 18.12 . Hah ! :D Snart julafton gott folk !
For till skolan och sjöng någon sång . Sedan övade klassen lite julfestprogram . Helt onödigt att man for till skolan alltså ..
Efter de dro jag å två andra töser till staden . ;) Mina pengar tycker int om mej nu . (A)
Såg en massssssssa bekant folk i stan . Träffade på några sötton man inte har sett på ett antal år .

Fick ut matteprovet idag. Trodde aldrig att jag skulle säga det här . Men jag är jätte nöjd å glad över att jag fick 6 i matte ! :D Men meen , hade ju ställt in mej på att få underkänt såå .. :D Sannolikhetslära var nog inte min grejj bara . Nå ja taar igen de i nästa kurs . hmm .. Derivatan . Va nu de e för nå ..?

Sådär annars har ja benvärk till tusen nu ! Feber har ja också . Men jag tänker inte missa julfesten i år igen så jag undviker febertermometaren .

Dagens skoköp :


( Aleksi13 39.90 € )


Paket på posten

Vaknade på morgonen av att mamma var inne i rummet med ett paket åt mej som jag hade fått på posten .
Börjar känna mej bortskämd snart me en massa oväntade paket. ;)



( Paketets innehåll )




( Biljetter till TropicLandia )



Julhandeln i full gång

Idag var det staden och julhandeln som gällde ! :D
I och för sig har ja redan handlat julklappar . Men lite extra skadar inte . (A)
Det blev inte bara julklappar utan även ett antal klädesplagg åt mej själv . :D
Hittade en julfestklänning också . Inte helt säker på om jag är sådär jätte nöjd . Men det ska nog gå .
Påvägen ut ur affären pipade alarmet . Jeeij Linda .. Blää . Får ju trauma med mindre .
Har äntligen kommit hem och provar nu kläderna . ;)
Vågar inte ens tänka tanken att räkna ihop hur mycket pengar jag har gjort av med idag . (A)



( julfestklänningen )



( Köpte smååå julstjärnor  )



( Linda älskar väskor
Aleksi13 36.90 € )




( och skor
Anttila 39.90€ )

Lucia 13.12

Idag fyller våran allas egna Viljam 17 år ! :D

Sådär annars idag har jag bara städat och rett upp i lådorna å sånt heeeela dagen . Blev just färdig . Så inget lucia firande för mej idag inte . Men å andra sidan hade vi ju lucia igår . :P Ska väl dricka lite glögg och äta gott nu ikväll . Det är skönt att bara vara . :)


Fredagen

Började dagen med att vi hade lucia för lågstadiet, högstadiet och gymnasiet .
Lucian var från 6an och några tärnor hade hon med sig . Ja och två stjärngossar också . Sedan var vi i gymnasie kören också med så att de inte skulle skita sej totalt för dem . x)
Man märkte att 6orna inte hade varit med i lucia nå tidigare . Nervösa var de så de just och just kunde stå och vänta tills vi fick gå in . >< Ganska kul att se hur man själv , kanske , har varit innan man började vara med i luciatågen .

Fick ut modersmålsuppsatsen . Åjj åjj . Jag som trodde de skulle gå så skit eftersom jag råddade ihop en massa skit bara å skrev den då jag halv sov . >< Men tydligen var den bra . Bäst bäst bäst sådär annars bara . ;) Aldrig fått sådär bra i moddeuppsatsen nå tidigare . Jeij ! :D Kanske man ska börja skriva uppsatserna då man är som tröttast . ;)

På kvällen for jag och några andra töser till församlingshemmet och julpysslade . :) En massa ljus blev det .

I torsdast fick jag ut Tyska provet . Liiti ja blev chocka då ja såå mitt vitsord ! :D Förberädd på de värsta men tydligen had de gått bra ! :D Men min uppsats digga han inte . Men de visst ja redan då ja skrev den . ;) Samma vitsord som de tidigare vitsordet då man hade läst . hmm .. Kanske man int sku behöv läs då nå . :D

Ingen volleyboll i torsdast heller. For till Vasa istället och klippte meej . Du blev de liite koort .. Nå jaa , mitt håår växer så man tror de får betaalt ! :O

Läsa läsa på matte dåå . Hah ! :D Köpte föresten en Rubik´s kub i staden . Allt för att inte läsa på matte . :D
Ja sku ju bara testa den , liiiiite. (A) Å nu får ja int tillbaka den . Blää !









Onsdag

Idag hade jag tyska prov . . Hah ! Vilket skämt . :D
Den här perioden har jag bara tre prov .. Men ändå är det som på något vis så man inte orkar lääsa på dem .. Musik provet gick bra . (Y)
Men tyska provet vet jag inte om jag vill ha ut . (A) En massa ord man int had havi nån lust att läsa på . Men som tur va som hade alla andra i klassen också haft det problemet kvällen före..
Nu på fredag är det långmatematik prov i Sannolikhetslära . Ska ja gaapflabba nu redan eller spra det tills jag får provet . :D Har int förståt nååå under hela kursen så hur ska jag förstå någonting nu under kvällen .
Vi har redan förvarnat matteläraren på att vi ( Ja de e nästan hela klassen som int förstår någonting .. ) kommer få underkänt .. De betyder att man måste läsa på jullovet och sedan skriva provet då skolan börjar igen i JANUARI ! :O Gaaah !






Saras dag :D

Idaa blir min lilla knasboll hela 17 år ! :D Grattis grattis !
" Flickor är vackrast vid 17 . " (Y)


Självständighetsdagen

Den 6 december firar Finland självständighet .
Man firar självständighetsdagen i Finland eftersom man den 6 december 1917 förklarade sig självständigt från Ryssland.
Man firar denna självständighet genom att tända ljus . Dels på gravgårdar och sedan vårat eget blåvita ljus.
Man slänger även ivåg en tanke till alla de som omkom i krigen vid denhär tiden.
Det är ganska mysigt då man går på gravgården och ser alla ljus. Nästan såm på julafton.

I år årkade ja inte ' fira ' någon självständighetsdag. Men annars har jag nog tänt ljus och så , bara för att det är så mysigt . ;)
Vet inte om vi nu mera tar så hårt på det här med självständighetsdagen så man går och har den tanken i huvudet hela dagen. Men balen på kvällen är nog bara ett måste. ( Int för att jag brukar se den då den kommer på Tv . De e ldeles för tråkigt . >< Men bilder på klänningarna sådär efteråt brukar jag titta på . )

Med tanke på att jag just har haft musikprov om just våran nationalsång så drar vi till med lite fakta .
' Vårt Land ' skrevs av Johan Ludvig Runeberg. Den blev senare tonsat av Fredik Pacius . Sången framfördes första gången den 13 maj 1848 . Den finska texten kom först i slutet av 1800-talet. ( Skriven av Paavo Cajander )



Den svenska texten :

Vårt land, vårt land, vårt fosterland,
ljud högt, o dyra ord !
Ej lyfts en höjd mot himlens rand,
ej sänks en dal, ej sköljs en strand,
mer älskad än vår bygd i nord,
än våra fäders jord !

Din blomning, sluten än i knopp,
Skall mogna ur sitt tvång;
Se, ur vår kärlek skall gå opp
Ditt ljus, din glans, din fröjd, ditt hopp.
Och högre klinga skall en gång
Vår fosterländska sång



Den finska texten :


Oi maamme, Suomi, synnyinmaa !
Soi sana kultainen !
Ei laaksoa, ei kukkulaa,
ei vettä rantaa rakkaampaa
kuin kotimaa tää pohjoinen,
maa kallis isien.

Sun kukoistukses kuorestaan
kerrankin puhkeaa;
viel' lempemme saa nousemaan
sun toivos, riemus loistossaan,
ja kerran laulus, synnyinmaa
korkeemman kaiun saa




Livrädd till tusen !

Fredag idag då ! :D Skulle ha varit hemma själv . Mamma och Peter skulle äntligen vara borta och min syster var på kalas . En hel fredagskväll alldeles för mej själv . Trodde jag ........

Som vanligt så var jag på datorn och kållade en massa saker . Så kom jag på att jag skulle sminka mej och fixa håret för att gå ut och ta lite foton , nu då de ändå är snö på marken . Nå jaa , ja gjorde mej iordning. Musiken var på hööööögt ljud ! ( då man för en gångs skull får ha så hög musik som man vill utan att mamma klagar .. ) Chattade lite med ett antal människor på msn och sedan gick jag ut .
Undertiden jag var på msn så hörde jag några konstiga ljud . Men jag tänkte nu bara att det är säket nå drag så dörrarna låter lite och sådär.. Nå ja , ja öppnade dörren och gick ut på trappan . Stängde dörren om mej och gick ner från trappan . Jag skulle just ta ett foto på en krukväxt vi har utanför trappan då jag hör ett antal knakande ljud ! De här ljuden går int att beskriv, men jag känner igen dem och vet att nu går någon i snön på terrassen . . . Jag tog alltså ett foto och hörde ljuden . Undertiden satte jag mej på huk för att ta foto av snön , och samtidigt tänkte jag " HEY ! Malin är inte hemma ! " Ja ställde mej upp och vände mej om . Där hör jag hur de knarrande ljuden kommer mot mej just runt hörnet och jag ser en ficklampa vars stråle rör sig .. Ja tar två - tre långa steg mot dörren och vipps är jag inne och låser dörren ! Allt detta hände på bara någre sekunder !
Väl inne kände jag bara hur mitt hjärta snart kommer ut ... Första tanken var att han int får se mej . Så jag slank in i systers rum och tittade ut genom fönstret . Jag ser ingen , men jag ser att lampan där nere mitt i allt är tänd . ( Och den tänds bara så något har rört sig .. ) Fatta att mitt hjärta var påväg ut !
Jag ringde mamma . Men eftersom hon aldrig började svara någongång så tog jag mod till mej och gick i hela huset och drog för alla persienner . Kållade så den andra dörren var låst . . På ett sätt trodde jag inte att det var någon där . Jag tänkte nog mera att det är säkert jag som inbillar mej och det stämmer säkert inte .. Ja ser väl smågubbar nu igen .. Så jag tvekade en bra stund innan jag fortsatte att ringa till min ' hej jag är upptagen så jag har på ljudlöst ' - mamma .
Förklarade åt mamma och hon föreslog att ringa till våran småkusin som inte bor så långt härifrån . Visste inte riktigt om jag ville att de skulle komma hit om det ändå bara var en illusion... Vad pinsamt att ha skrämt upp så många människor helt i onödan om det ändå inte hade varit någon här utanför vårt hus.. Sedan kom mamma med förslag att ringa polisen . . Men det om nå skulle ha varit pinsamt . Jag var ännu lite chockad, rädd så jag vågade inte gå ut .  Ja vågade inte titta ut genom fönstret heller i fall någon skulle ha stått där ! Alltså jag var livrädd ! Kia och Mikael kom hit och följde fotspåren och konstaterade att det hade varit någon här ! Stora fotspår så vi tog förgivet att det var en man . Når de kom hade de mött en bil - som de tog registernummern på . Bilen hade parkerat en bit från vårt hus och körde sedan iväg då de kom.. Nå jaa , de följde spåren som inte enbart var på terrassen utan även på gräsmattan och runt huset och under mitt fönster . ( Det måste ha varit de ljuden jag hörde då jag var i rummet . Samma tid och allt .. ) De följde spåren och de ledde till resten av grannarna här omkring . De ringde på hos den ena grannen och hon sa hon hade varit ute med hunden och sett att en mamm satt på en annan grannes trappa och lyste med ficklampan ...

Allt det här slutade med att jag for till min småkusin och hennes familj och tittade Idol och lite sånt som kom på Tv . Min syster kom dit efter kalaset och sedan kom även mamma , för att hämta oss . Hon avslutade sin julfest och kom tillbaka hem istället för att sova där .
Vi kom hem och sedan ringde polisen . ( Ja mamma hade alltså ringt polisen ) Förklarade för dem hur det hade varit och de sa att de hade varit hem till han , vars ägare till bilen med registernummern som vi kollade upp . Han sa bara att han hade varit ute i arbete och läst av elmätarna ! KYSS ME LANGSAMT !
Okej , de stämmer väl ! MEN ! Vem i helvetet far en fredagskväll mellan 21 - 21.30 hem till folk och läser av elmetarna i mörka kläder och en ficklampa . Och där till int använder vägarna utan går huller om buller , kors och tvärs över gräsmatorna hos folk ! Nee dra ååt helvetet sejr ja bara ! Hans chef ska nog få höra om detta , var så säker !

Nu är jag hemma och mamma och syster sover i mammas säng . Jag ska väl försöka gå och lägga mej och se hur det går .. Gonatt . ♥



( Den här bilden tog jag just då jag hörde det knarrande ljudet )



( Fotspåren som jag hörde om hörnet )



Tatuering

Efter att ha följt Tila Tequila , så kom jag fram till att jag vill också ha en tatuering. Precis en som Kristy Morgan gjorde ! :D Bara de att mamma är av en annan åsikt . . Men mamma är emot allt .. Just och just så jag fick göra hål i öronen .. Öronen var väl okej , men inget nagvelsmycke eller någon tatuering eller någon piercing verhuvudtaget .. Blää blää ! Men pappa däremot förstår inte varför ! :D Han har själv en tatuering . Mycket större än vad jag hade tänkt göra . Nå ja , snart är jag 18 och DÅ ! :D Lessen mamma men jag skiter i vad du tycker !  Mitt liv min kropp . Det e min kropp som ' blir förstörd ' inte din . och min kropp  blir inte förstörd . Jag hade dessutom tänkt tatuera den bakom örat . Å eftersom jag har långt hår så kommer den knappt att synas .. ♥


( Kristy Morgans tatuering )

För mycket att tänka på...

Jag har så mycket i huvudet nu och för mycket på gång ..

En massa läxor och inlämnings uppgifter och prov och allt möjligt i skolan . Ska även ha läst ut en bok till modde timmen till nästa vecka .. Okänd Soldat av Väinö Linna .. Krigsroman på 447 sidor . ! JEIJ ..!
Sedan har vi just studeiplanerat och jag kom just på att jag inte vet vilka ämnen jag vill skriva i studenten ! PANIK ! De boorde ja ju ha tenkt på redan förta året . I å för seeej såå had ja ju no de . Men ju längre man gick destu mera ämnen valde jag bort . Så nu ska jag skriva Modersmål, Finska, Engelska, Lång matematik, Tyska , Hålsokunskap och Psykologi .. De e ju endå 7 ämnen och det räcker bra . Men borde jag inte ha några andra ämnen också , med tanke på vad jag sedan ska studera till. Fast å andra sidan vet jag inte de heller . . Funderade på om man skulle gå 4 år i gymnasiet och bli ABI 11 . . Men då har ju mina kompisar , de flesta iaf. redan tagit studenten 2010. . Så då skulle jag måsta ta studenten med -92orna . Int mej emot , de är jätte shysta nog, och har kompisar där också. Men jag vet inte .. Fast vart ska jag söka in till efter gymnasiet då .. Blää . ! Just nu skulle jag bara vilja gå 4 år ! Eftersom jag redan har haft 50 kurser har jag ca. 20 kurser kvar.. 20 kurser på två år . Hah ! :D Lätt ! Massor med håltimmar . :D
Det lockar ganska mycket ! Men å andra sidan så vill jag bort från tråkiga Vörå så fort som möjligt ! Jag vet inte om jag har så jätte stort behov av att flytta hemifrån , men flytta till Vasa där jag har mina andra kompisar ! De e dee jag vill ! Fast å andra sidan fyller jag snart 18 ! Så då får jag ju ( förhoppningsvis ) körkortet , så då får jag ju börja köra bil dit . . hmm ..Men jag vill nog ändå ha något eget där i Vasa också ..

Ännu där till håller jag åpå å får nå fel . . Fel på allt och alla , och framför allt på dessa pojkar som inte kan säga vad de menar , och på de som inte vet vad de menar . . Otrogna jävlar ! Vet inte riktigt vad det är men tycker de flesta där i stan är bara en massa players ! Blir man sån då man flyttar dit .. Men de e väl jag nu igen som har hamnat med fel pojkar . . Även denna gång som alla andra gånger ..

Modde förhör / prov imorgon .. Inte alla stressad ... Joo ja e stressad upp över öronen ! :D Dessa tråkiga författare . Hitt tills har mitt minne bara registrerat Bertha von Suttner - Ned med vapnen! och Harriet Beecher Stowes - Onkel Toms stuga.. Två av hundratusen ! hmm .. Bra Linda braa ..

 



2 december

Idag började jag 11.45 ! :D Åååh de e så skönt . Bara de att jag sover bort all den lediga tiden .
Tror jag har fått tillbaka mitt ' såv anfall ' . :P Näämen , jag hade en period för ett tag sedan då jag sov 16 timmar , var vaken någon timme sedan sov jag 16 timmar igen ! .. Nu är jag så trött igen . Jag bara sover och känner mej jätte trött för dee ..

Nu har jag kollat lite Ensam mamma söker . :) Och nu blir det väl dags att försöka läsa lite på modersmåls förhör.. Blää blää bläääää ! En massa författare och böcker som ska paras ihop .. ♥


Första december

Jeij ! :D Första december idag ! :D
Har ätit massor med pepparkakor och tittat på Andra Avenyn.

Började 10 idag , och mamma kom och hämtade mej så att jag slapp gå i halkan ända till skolan .
Då jag kom hem gjorde jag modde läxan . Sedan blev jag helt plötsligt så trött . Gick och la mej och vaknade sedan vid halv 8 tiden ..

Klev upp på morgonen och tittade på julkalenderna . Varför har alla julkalendrar de senaste åren varit så dåliga ! :O Och i år ? Vet nu inte om denhär är så mycket bättre . Nå jaa , den ska väl gå å se , bara för att det hör till.
Nee om man skulle gå och lägga sig nu så man får öppna lucka nummer två någongång .  ♥


( Bild : 2007 )

RSS 2.0